Почетак рада ,,Интеграла” у школској 2020/2021. години

У понедељак 5. октобра 2020. године почела је реализација наставе у Школи за љубитеље математике и програмирања ,,Интеграл“ у Ваљеву.

Подружница математичара Ваљево је ове године уписала 35. генерацију полазника школе за младе математичке и 7. генерацију полазника школе за програмерске таленте. Циљеви ових специјализованих програма, који се реализују за ученике од другог до осмог разреда основне школе, огледају се у пружању квалитетне подршке младим математичарима и програмерима у њиховом напредовању и откривању лепота науке, као и у савладавању сложенијих школских садржаја и припрењу за такмичења.

С обзиром на актуелне пандемијске околности и модификоване методе рада образовних установа, ,,Интеграл“ ове године служи свим вредним и свестраним ученицима да допуне и продубе своја знања. Настава се изводи уз сва поштовања превентивних мера, а полазници ће имати прилику да током 25 радних недеља, све до пролећа наредне године, похађају занимљиве напредне курсеве математике и програмирања. Прикључивање нових полазника раду школе биће могуће током целог октобра.